Intalnirea de iarna 2015

Asociatia de Turism Montan  “Hai pe Munte” Iasi va invita sa participati la “Intalnirea de iarna”, actiune traditionala ajunsa la editia cu numarul VI. Avand ca principal obiectiv socializarea participantilor si promovarea turismului montan, anul acesta tura se va desfasura in perioada 20-22 februarie 2015, in statiunea Izvorul Muresului, la poalele masivul Hasmas.
Cazarea se va face in complexul sportiv al Ministerului Tineretului si Sportului din statiune, in camere cu 2,3,4 paturi cu baie, in limita a  70 locuri. Pretul este de 30 lei / patul / noapte. Dupa finalizarea inscrierilor voi transmite diagrama cu camerele, sa va alegeti dupa cum doriti, cu cine doriti, sa stati in camera, in limita posibilitatilor. Pentru ca acest complex detine un restaurant propriu vom putea lua masa ( doua mese de mic dejun si doua cine) incepand cu cina din seara zilei de 20.01.2015. Costurile estimate pentru mic dejun si cina se ridica la aproximativ 35 lei persoana pe zi. Mentionam ca  meniul a fost conceput cu o cina compusa din ciorba si felul doi si un mic dejun mai bogat tocmai pentru ca la amiaza sambata vom fi pe munte.Dupa efectuarea inscrierilor vom comunica si doua variante de meniu unde veti putea alege.
Transportul se va face pe ruta Iasi – Roman – Piatra Neamt – Gheorgheni – Izvorul Muresului  (cu prelungire pana la Balan) si retur  cu autocarul. Costul exact al transportului va fi comunicat ulterior dar va fi in limite absolut rezonabile, pana in 60 lei /pers.

Un program orientativ ar fi urmatorul:
Ziua I – vineri : plecam din Iasi, cu autocarul dimineata la 7:00 din Parcarea Golia(B-dul Independetei) si ajungem dupa un traseu de 4-5 ore ajungem in Izvorul Muresului. Ne cazam si in continuare vom avea program liber de relaxare  constand in:
– scurta ascensiune pe cel mai apropiat munte la capatul partiei de schi;
– cei care au schi de tura, alpine sau de fond, au la dispozitie zona partiei de schi;
– sau se poate face o plimbare prin statiune, in parc, la manastirea Izvorul Muresului,  fiecare dupa dorinta.
Mentionam ca dl Lucian Chelaru va aduce 6 perechi de schiuri de fond cu clapari si bete si o pereche de alpine pentru cine va dori sa incerce.
Ziua II – sambata : plecam la 9:00 spre Balan cu autocarul si urcam la Piatra Singuratica(2 ore) si apoi Hasmasul Mare(1,5 ore), iar la 16:30-17:00 suntem inapoi in Balan pentru a ajunge si la cina.  Seara va fi una culturala, cu cantece la chitara, surprize.

Ziua III – duminica: dupa micul dejun, plecam la 10:00 pentru a vizita pestera  SUGO (“Cu soapte”) aflata la 6 km distanta  de localiatea Voslabeni, in muntii Hasmas). Ulterior, vom opri in Lacu Rosu unde vom stationa 2 ore, timp in care fiecare va avea program liber.  Apoi  ne deplasam  spre Iasi, ora estimata pentru sosire fiind ora 19.
 Conditii de participare:
– participantii trebuie sa aiba o stare buna de sanatate si  experienta montana;
– participantii trebuie sa aiba ca minim de echipament : rucsac 20-30 l, bocanci de iarna , parazapezi, pantaloni impermeabili, manusi groase, polar, geaca impermeabila, caciula groasa, sosete groase, cagula, bete cu rozete mari, lanterna frontala. Sunt recomandate rachete pentru zapada sau schiuri de tura.
  Se poate lua de acasa mancare si dulciuri,ceai in termos,  pentru drumul cu autocarul si  pentru traseele descrise.
Inscrierile pentru participarea la tura se fac pe grupul de discutii, completand in tabelul de aici un rand nou in care sa se mentioneze nume si prenume, numar de telefon. Pana pe 7 februarie se fac inscrieri, iar confirmarea inscrierii se face dupa achitarea unui avans de 100 lei.  Dupa depasirea numarului de locuri, daca e cazul, cei care doresc vor putea inlocui o persoana inscrisa deja dar care se retrage. Va rugam sa faceti inscrierile in mod responsabil, numai daca sunteti siguri ca puteti participa!
In caz de coduri meteo foarte serioase (portocalii sau rosii), pe zona respectiva, ne rezervam dreptul de a anula tura.
Pe grup vom discuta despre eventualele probleme ce pot aparea si costurile de transport.

Lucian Chelaru, Florin Vestale, Aurica Scriitoru
Asociatia de turism montan Hai pe Munte! Iasi

You may also like...

Leave a Reply